Drømmeterapi

”Gennem dialogen mellem det bevidste og det ubevidste får vi mulighed for mere omfattende, mere ucensurerede informationer om vores måde at være i verden. Og drømme øger vores opmærksomhed på, hvem vi er. Jo mere vi ved, hvem vi er, jo bedre kan vi vælge, jo bedre kan vi leve vores liv.”

Det skriver Jørgen Groth om den arbejdsmetode, han anvender i sit ’Drømmearbejde’. Jørgen Groth har været en stor inspiration og læremester for mig. Og det er hos ham, jeg har lært denne metode at kende.

Drømmeterapi tager udgangspunkt i to påstande:

  • Drømmen har et budskab til drømmeren
  • Hvert element i drømmen repræsenterer en delpersonlighed hos drømmeren

Drømme giver adgang til dine indre muligheder og forklaringer på dine indre begrænsninger. Måske har du delpersonligheder, som du har svært ved at forholde dig til og tage til dig. Og du har helt sikkert talenter og ressourcer, som du vil have glæde og morskab ud af at stifte bekendtskab med gennem drømmearbejdet.

Drømmearbejdet foregår ved at du først fortæller drømmen i nutid og derefter udvælger vigtige elementer. Herefter placerer vi et antal stole, som repræsenterer elementerne og du arbejder med dig selv ved at bevæge dig mellem stolene (drømmelementerne).

Et citat fra Jørgen Groths bog ’Drømmearbejde’:

”Sandhed er et land uden veje. Mennesket kan ikke komme ind i dette land via nogen organisation, i kraft af nogen udmærkelse, gennem et dogme, en præst eller et ritual, ej heller gennem en filosofisk viden eller en psykologisk teknik. Mennesket bliver nødt til at finde det gennem relationernes spejl, gennem forståelse af indholdet i ens eget sind, gennem observation og ikke gennem intellektuel analyse eller introspektiv dissektion.” J. Krishnamurti.